Deo napisz coś więcej bo wygląda mi to na skomplikowany zabieg.
Miałem na myśli rozwiązanie podobne do tego, które zaproponował handzol. Z tą różnicą, że zamiast mini jacka używasz mini-USB i będziesz musiał rozebrać na "części" zasilacz do navi, aby podpiąć się do gniazda zapalniczki.
Jeśli Ci się nie śpieszy, to zamierzam zrobić u siebie taką modyfikację jak tylko odbiorę swoją Havrankę z blacharni.
Czy ktoś może wie jak rozebrać na części pierwsze kratki wentylacyjne w O1 po lifcie? Tzn. wiem jak wyjąć boczne kratki z deski ale niewiem jak wyjąć ta z włącznikiem awaryjnych:/ Oraz nie wiem jak wyjąć tą kratkę którą się rusza z tej ramki :?
Aby wyjąć środek - trzeba podważyć i delikatnie wyciągać. Są tam blaszki takie ak przy nawiewach bocznych. Potem wypinasz kostkę od awaryjnych. Niestety nie wiem jak można rozebrać sam nawiew. Nie jestem pewien czy w ogóle jest to rozbieralne i nadaje się do regeneracji. Najprościej to wymienić oba środkowe nawiewy.
Hehe możemy pokombinować. Choć ja już teraz idę kombinować:P No myślę że rozbieralne, ale nie mogę odczepić właśnie pokrętła do regulacji. Bo sama kratka jest w ramce na malutkich zaczepach, one raz dwa puściły, ale trzymie teraz właśnie to pokrętło do regulacji :? Dzięki potras74 i do zobaczenia jutro
Hehe możemy pokombinować. Choć ja już teraz idę kombinować:P No myślę że rozbieralne, ale nie mogę odczepić właśnie pokrętła do regulacji. Bo sama kratka jest w ramce na malutkich zaczepach, one raz dwa puściły, ale trzymie teraz właśnie to pokrętło do regulacji Dzięki potras74 i do zobaczenia jutro
reanimowałem 2 listki u siebie metodą na spinacz:
kratkę łatwo wyciągnąć kartą kredytową wpychając pod spód i lekko podważając bok, wówczas wylazi powoli.
ab dostać się do listków musisz z 1 strony ten spaw lekko rozwiercić - później go zatopisz spowrtotem rozgrzanym śrubokrętem.
A wiec tak, to co miałem zrobić to zrobiłem A zrobiłem to tak: wyciągnąłem całą kratkę środkową i podważyłem śrubokrętem lekko ten niby spaw za pomocą którego jest przymocowany krążek do regulacji oraz pozostałem małe zatrzaski. Obyło się u mnie bez rozwiercania Wszystko fajnie wyskoczyło, i nawet niechcący cała kratka mi się rozsypała heh :P Ale poskładałem wszystko a krążek od regulacji wcisnąłem na swoje miejsce i trzyma tak jak przed wyjęciem
Dzięki za pomoc :wink:
Komentarz